Rekord

Nu har befolkningen i Noosa heads slagit rekord som var på stranden klockan halv 6 (!!!) imorse. De kommer som en svärm på morgonen en efter en med färdigpackade picknick korgar, surfingbrädor och barnleksaker i högsta hugg. Ni skulle inte tro era ögon om ni såg det!

Vi blir nog kvar här några dagar till efter nyår. Vi hade tänkt att åka imorgon men det känns dumt att kasta sig ut på motorvägen en dag som nyårsafton när så många kör rattfull. Så vi ligger lågt och firar nyår här i Noosa heads så får vi se vad den här lilla semesterorten har att erbjuda :) Hoppas vi får se lite fyrverkerier iallafall!

Nu har jag lagt upp massor med nya bilder på facebook så ni som är vän med mig kan gå in och kika där :)



I Noosa

Nu är vi framme i Noosa några timmar norr om Brisbane. Det är jättemysigt här och vi har haft så fint väder! Vi har solat, badat i de stora vågorna och surfat flera dagar i rad. Fredrik köpte en surfingbräda när vi var i Coffs Harbour och han har blivit riktigt duktig! Jag provade för första gången igår och det var verkligen sjukt svårt! Men känslan när jag lyckades stå upp och surfa en våg för första gången är helt obeskrivlig! Även om det endast varade i några få sekunder, haha :) Jag har blåmärken över hela benen idag och vilken träningsvärk!! Men gud vad roligt vi hade där ute! Jag blir som en liten fisk i de där vågorna, dyker och hoppar och gör kullerbyttor och allt möjligt. Älskar det!!

Vi blir nog kvar här några dagar innan vi fortsätter upp till Fraser Island. Vi trivs jättebra här. Det enda negativa är att folk är verkligen morgonpigga här. De åker till stranden klockan halv 7 på morgonen och parkerar sina bilar alldeles intill oss såklart!! Jag vet inte om det är för att dom vill ha bra parkering eller vad det är. Men jag fattar inte varför man måste åka till stranden så tidigt? Jag har varit upp och gått på toaletten på morgonen och människor ligger verkligen och solar klockan 7 på morgonen och det är redan fullt ös nere på stranden vid den tiden. Så inatt parkerade vi en bit bort från stranden för att få lite sovmorgon, haha!

Vi gillar de små ställena längs med kusten där det inte är så mycket folk. Vi passerade bara Brisbane i söndags för det är inte riktigt det vi är ute efter. Vi vill ha lugna ställen där vi kan sola, bada och bara ta det lugnt. Men Surfers Paradise var riktigt fint. De hade byggt skyskraporna bokstavligt talat på stranden och det var restauranger, shoppingmalls och människor överallt! Varje dag var det fullsmockat med träningsfreaks nere på strandpromenaden som joggade, powerwalkade eller åkte inlines och skateboard. Så en dag kunde ju inte vi vara sämre så vi satte på oss träningskläder vi med och joggade efter allihop! Haha riktigt skönt var det! Det kändes precis som i Miami! Det finns till och med ett ställe som heter Miami alldeles intill och Surfers Paradise brukar kallas för mini Miami.

På julafton gick vi ner på stranden och solade några timmar, sen åkte vi till ett shoppingmall och strosade runt. På kvällen var vi ut och åt på en italiensk restaurang vid havet och de hade verkligen jättegod mat. Sen gick vi ner på stranden och fotade lite med våra tomteluvor på :) Sen somnade vi för vi var så mätta, haha. Det kändes inte riktigt som jul men det var en mysig dag ändå :)

GOD JUL

God jul till er alla här från Australien!! :) Nu är vi framme i Surfers paradise. Namnet håller vad det lovar men vädret är inte alls lika bra. Det regnar till och från men det är fortfaranden väääldigt varmt och fuktigt. Termometern ligger på 30 grader varje dag så man är ständigt svettig och fuktig. Inte så fräscht men man har vant sig vid det. Det enda stället där det fläktar svalt är vid stranden. Men vi har haft väldigt bra väder trots att det är regnperiod här just nu. Vi har även hunnit med det populära stället Byron bay. Det var riktigt fint uppe vid fyren på berget och de hade mysiga små shoppinggator och jag gillade Wategos beach en bit ifrån centrum. Men det var alldeles för mycket fulla backpackers så det var inte riktigt något för oss. Så vi stannade bara där i två nätter sen fortsatte vi till Tweed heads och nu Surfers paradise.

Det är lite dåligt med uppdatering här och jag kan inte skylla på det trådlösa internet. Det funkar bra men det är ström det är lite dåligt med. Just nu sitter jag och laddar laptopen i en elstolpe här i en park i Surfers. Vi har nyss ätit frukost, baguetter med skinka och ost och apelsin/äppeljuice. Så gott! Vi får se vad vi hittar på resten av dagen, det är ju trots allt julafton! Vi funderar på att åka till IKEA utanför Brisbane men vi får se. De firar jul imorgon här i Australien lika som i USA så då är allting stängt här borta.

Jag hoppas ni får en underbar SVENSK jul där hemmal!! Som är den absolut bästa julen! Ät lite sill, potatis och gravad lax åt mig. Gärna en julknäcke med julskinka på också och massa knäck!! :)

I Coffs Harbour

Efter tre dagar i Port Macquarie så kände vi att det var dags att ge oss iväg igen. Vi är nu i Coffs Harbour, en annan stad längs med kusten. Vi trivdes väldigt bra på Shelly beach i Port M där vi stod de två sista nätterna. Det var helt perfekt. Det fanns toaletter och duschar alldeles vid stranden, gratis BBQ grillar som vi lagade mat vid varje dag, vi kunde diska och det fanns en egen brunn med kran som vi kunde dricka kallt vatten ifrån. Jag hade kunnat stanna där i veckor. Vi hade allt vi behövde och det var så otroligt fint där. Det var inte så mycket folk där heller då det låg en bit ifrån stan. Vi stod bredvid tre stycken andra backpacker vanar så det kändes också tryggt att campa där. Sista dagen så gick vi en promenad eller en såkallad coast walk längs med alla ständerna ut efter kusten. Det fanns trappor så man gick både nere på stranden, uppe på berg och inne i regnskogen. Det fanns vattenkranar efter vägen så man kunde fylla på sin vattenflaska också. Så himla bra!

När vi hade gått längs med coast walken nästan hela vägen ut till piren längst ut på udden så såg vi 16 st delfiner simma förbi alldeles nedanför oss! Vi hade ingen kamera med oss under promenaden så det var lite synd. Det var helt otroligt och se!

Stranden låg alldeles intill en regnskog så på dagarna vid lunchtid så fick vi alltid besök av kalkoner, 1 m långa salamanders och en massa olika fågelsorter. Inne på tjejernas toalett satt det även en jättestor spindel i ett hörn i tre dagar (den sitter väl kvar där än). I början kändes det inte så kul och stå där och duscha men sen tänkte man knappt på det. Haha mamma du hade rätt om alla äckliga djur här!

När vi var i Port M så besökte vi även ett Koala sjukhus. Koalor är ju så söta! Det var volontärer som tog hand om dem och såg till att de blev bra igen så dom kunde släppas ut i det fria. Det var brändskadade koalor, koalor som hade blivit attackerade av hundar och någon hade blivit tvungen att amputera ett ben. Det var helt klart värt ett besök dit :) Vi hittade dit tack vare våran Australien guidebok.
 






Lite blandade bilder från senaste veckan. De två sista bilderna är på våran van! :)

Port Macquarie

Nu är vi framme i Port Macquarie. Vi började våran roadtrip från Sydney upp längs med kusten i tisdags. Vi stannade en natt i Newcastle och parkerade bilen alldeles vid havet. Det var så härligt att vakna upp till den utsikten dagen efter. Vi duschade och åt frukost sen fortsatte vi vidare uppåt. Vi kom hit till Port Macquarie igårkväll efter några timmar ute på motorvägen. Jag älskar roadtrips! Man kan stanna vart man vill efter vägen och man får se så mycket. Igår såg vi en överkörd känguruunge, det var inte så kul och se dock.. Första gången man ser en känguru på riktigt så är den alldeles mosad vid vägkanten. Men när vi kom in i Port Macquarie igår så såg vi ett 20-30 tal vilda kängurus som hoppade runt i gräset en bit utanför stan. Så coolt! Jag skrek när jag såg dom så Fredrik höll på och köra i diket. haha!


Vi stannar nog här en natt till innan vi fortsätter vidare uppåt. Vi planerar att besöka Koala sjukhuset här i stan och även ett banan plantage. Fredrik vill även ta surflektioner här så vi ska kolla lite priser så kanske vi provar det innan vi åker vidare också :)


Det kändes lite tråkigt och lämna Coogee beach i tisdags. Vi har ju bott där i nästan 3 veckor sen våran andra dag här i Australien. Jag gillade verkligen Sydney, men trivdes bättre ute vid stränderna. De som inte har varit ute i Coogee beach under sin vistelse i Sydney har verkligen missat något!! Coogee beach är det absolut finaste stället i hela Sydney.


"Slip slop slap"

Slip on a shirt, slop on the sunscreen and slap on a hat. Australiens ordspråk to stay safe in the sun :)

Jag har inte hunnit föra över några bilder till datorn ännu men det kommer, jag lovar. Den senaste veckan har vi fixat med bilen nästan varje dag. Vi har varit på IKEA 2 gånger och köpt madrass, nya täcken, kuddar, sängkläder, filtar, köksgrejer, förvaringslådor osv. Vi har fixat gaskök, sytt gardiner och skruvat upp garidinstänger. Vi köpte en van som registreringen går ut i januari 2012 och det är inte riktigt samma system som i Sverige när man köper en bil här. Så vi har varit tvungna att fixa nya pinkslips och greenslips och allt vad det heter.. Sen registrerat bilen på oss, besiktat bilen hos en mekaniker (vars farfar kom från Finland btw), fått nytt registrerings nummer och skaffat två olika försäkringar ifall vi kör in i någon eller krockar med bilen. Vilket jag hoppas vi inte ska göra men bra att ha om det skulle hända!

Vi har haft lite problem eftersom vi inte är australienska medborgare också. Vi var tvungna att ha ett speciellt intyg från våran bank här i Australien som visar att vi är vi och att vi bor på den adressen som vi skrivit. Man behövde ha tre stycken olika identifierings bevis och det svenska körkortet ser dom tydligen som skräp. Det har varit lite krångligt men det är väl inte meningen att allt ska vara lätt heller :) Vi fick först fel intyg efter att ha suttit och väntat i flera timmar på banken så vi var tvungna att gå tillbaka igen och fixa nya papper. Sen hade de stavat fredriks namn fel och ja det var bara en massa tok. Men nu är det mesta fixat inför våran roadtrip så igår firade vi med att gå på bio i Bondi junction. Vi såg New Years Eve och den var riktigt bra.

Det är väldigt vanligt att backpackers köper eller hyr en van/campervan här och bilar längs med östkusten. Vi kollade runt på alla möjliga hemsidor efter en van/minibuss de första dagarna här i Sydney. Men vi hittade ingen som vi gillade och priserna var alldeles för höga. Vi började lessna efter att ha suttit på Mc donalds i över en vecka och lånat deras sjukt sega internet. Men tillslut så lyckades vi hitta en van som såg jättebra ut och till ett mycket bra pris! Så vi bestämde oss för att köpa den och sen fixa ordning den till vår alldeles egen campervan. För då kunde vi inreda och göra ordning den precis som vi ville :) Vi har verkligen lagt ner så mycket tid på våran bil för att vi ska trivas i den och den skulle bli mysig att bo i. Den är inte riktigt klar än men jag lovar att lägga ut en bild på den när den är det :)


12 december 2011

Vi lever!!! Har inte haft någon tillgång till internet på ett par dagar bara. Men nu har vi köpt ett eget trådlöst internet så nu kommer jag att kunna uppdatera oftare :)

Bilder och uppdatering om vad vi har haft för oss de senaste dagarna kommer ikväll. Ni får inte tappa hoppet om den här bloggen än :)


BILDBOMB

Här kommer lite bilder sen vi var in till Sydney och kikade på Operahuset, Harbour bridge, Botaniska trädgården mm :)









Bilägare

Ja nu har vi äntligen hittat en bil!!! Vi köpte en van/minibuss av en kines idag en bit utanför Sydney. Så nu är projektet igång! Vi har städat och skurat ur hela bilen idag, inte bara kan jag säga! Så imorgon åker vi på IKEA och köper madrass och allt annat nödvändigt som vi behöver :) Sen börjar campinglivet, haha! Åh det här ska bli så kul!! Vi kommer att kunna stanna vart vi vill, när vi vill och hur länge vi vill. Hoppas alla backpackermördare håller sig borta bara!!! Fy!!!

Men vi är så glaaada just nu, det här har vi väntat på i över en vecka :)

RSS 2.0