I Coffs Harbour

Efter tre dagar i Port Macquarie så kände vi att det var dags att ge oss iväg igen. Vi är nu i Coffs Harbour, en annan stad längs med kusten. Vi trivdes väldigt bra på Shelly beach i Port M där vi stod de två sista nätterna. Det var helt perfekt. Det fanns toaletter och duschar alldeles vid stranden, gratis BBQ grillar som vi lagade mat vid varje dag, vi kunde diska och det fanns en egen brunn med kran som vi kunde dricka kallt vatten ifrån. Jag hade kunnat stanna där i veckor. Vi hade allt vi behövde och det var så otroligt fint där. Det var inte så mycket folk där heller då det låg en bit ifrån stan. Vi stod bredvid tre stycken andra backpacker vanar så det kändes också tryggt att campa där. Sista dagen så gick vi en promenad eller en såkallad coast walk längs med alla ständerna ut efter kusten. Det fanns trappor så man gick både nere på stranden, uppe på berg och inne i regnskogen. Det fanns vattenkranar efter vägen så man kunde fylla på sin vattenflaska också. Så himla bra!

När vi hade gått längs med coast walken nästan hela vägen ut till piren längst ut på udden så såg vi 16 st delfiner simma förbi alldeles nedanför oss! Vi hade ingen kamera med oss under promenaden så det var lite synd. Det var helt otroligt och se!

Stranden låg alldeles intill en regnskog så på dagarna vid lunchtid så fick vi alltid besök av kalkoner, 1 m långa salamanders och en massa olika fågelsorter. Inne på tjejernas toalett satt det även en jättestor spindel i ett hörn i tre dagar (den sitter väl kvar där än). I början kändes det inte så kul och stå där och duscha men sen tänkte man knappt på det. Haha mamma du hade rätt om alla äckliga djur här!

När vi var i Port M så besökte vi även ett Koala sjukhus. Koalor är ju så söta! Det var volontärer som tog hand om dem och såg till att de blev bra igen så dom kunde släppas ut i det fria. Det var brändskadade koalor, koalor som hade blivit attackerade av hundar och någon hade blivit tvungen att amputera ett ben. Det var helt klart värt ett besök dit :) Vi hittade dit tack vare våran Australien guidebok.
 






Lite blandade bilder från senaste veckan. De två sista bilderna är på våran van! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0