"Slip slop slap"

Slip on a shirt, slop on the sunscreen and slap on a hat. Australiens ordspråk to stay safe in the sun :)

Jag har inte hunnit föra över några bilder till datorn ännu men det kommer, jag lovar. Den senaste veckan har vi fixat med bilen nästan varje dag. Vi har varit på IKEA 2 gånger och köpt madrass, nya täcken, kuddar, sängkläder, filtar, köksgrejer, förvaringslådor osv. Vi har fixat gaskök, sytt gardiner och skruvat upp garidinstänger. Vi köpte en van som registreringen går ut i januari 2012 och det är inte riktigt samma system som i Sverige när man köper en bil här. Så vi har varit tvungna att fixa nya pinkslips och greenslips och allt vad det heter.. Sen registrerat bilen på oss, besiktat bilen hos en mekaniker (vars farfar kom från Finland btw), fått nytt registrerings nummer och skaffat två olika försäkringar ifall vi kör in i någon eller krockar med bilen. Vilket jag hoppas vi inte ska göra men bra att ha om det skulle hända!

Vi har haft lite problem eftersom vi inte är australienska medborgare också. Vi var tvungna att ha ett speciellt intyg från våran bank här i Australien som visar att vi är vi och att vi bor på den adressen som vi skrivit. Man behövde ha tre stycken olika identifierings bevis och det svenska körkortet ser dom tydligen som skräp. Det har varit lite krångligt men det är väl inte meningen att allt ska vara lätt heller :) Vi fick först fel intyg efter att ha suttit och väntat i flera timmar på banken så vi var tvungna att gå tillbaka igen och fixa nya papper. Sen hade de stavat fredriks namn fel och ja det var bara en massa tok. Men nu är det mesta fixat inför våran roadtrip så igår firade vi med att gå på bio i Bondi junction. Vi såg New Years Eve och den var riktigt bra.

Det är väldigt vanligt att backpackers köper eller hyr en van/campervan här och bilar längs med östkusten. Vi kollade runt på alla möjliga hemsidor efter en van/minibuss de första dagarna här i Sydney. Men vi hittade ingen som vi gillade och priserna var alldeles för höga. Vi började lessna efter att ha suttit på Mc donalds i över en vecka och lånat deras sjukt sega internet. Men tillslut så lyckades vi hitta en van som såg jättebra ut och till ett mycket bra pris! Så vi bestämde oss för att köpa den och sen fixa ordning den till vår alldeles egen campervan. För då kunde vi inreda och göra ordning den precis som vi ville :) Vi har verkligen lagt ner så mycket tid på våran bil för att vi ska trivas i den och den skulle bli mysig att bo i. Den är inte riktigt klar än men jag lovar att lägga ut en bild på den när den är det :)


Kommentarer
Postat av: Jessica

Skönt att höra att ni har det bra :) Tycker ni är modiga som fixar bil och grejjar. Längtar tills lite bilder kommer upp så man får se lite hur ni har det.

Sköt om er! Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0